De geschiedenis van industriële hanglampen

Industrielelampen-online - Industriële hanglampenWaar verlichting tegenwoordige vaak niet veel geld hoeft te kosten, was dit vroeger wel anders. Gloeilampen waren erg duur en het waren zeker geen producten die om de haverklap vervangen konden worden. In de tijd van het ontstaan van de industriële hanglampen, we spreken dan over halverwege de 18e eeuw, was dit zeker nog het geval. Er ontstaat in die tijd de situatie dat er meer behoefte was aan verlichting. Door de industriële revolutie werd er immers steeds meer in fabriekshallen gewerkt en om ervoor te zorgen dat iedere werknemer goed kon zien wat hij aan het doen was, werden de industriële hanglampen ontwikkeld. Gebruik maken van elektrische verlichting was een stuk veiliger dan de gaslampen, olielampen of andere verlichtingsbronnen die er daarvoor gebruikt werden. Maar zoals gezegd was de aanschaf van de gloeilamp zelf ook een stuk duurder. De eigenaar van de fabriek wilde voorkomen dat deze vaak vervangen moesten worden omdat ze bijvoorbeeld geraakt waren door een onderdeel. Daarom werden speciale industriële hanglampen ontwikkeld. Deze hadden vaak grote kappen die van staal gemaakt waren, zodat de gloeilampen die er in zaten goed beschermd waren. Soms werd er bij de industriële hanglampen ook gebruik gemaakt van een rooster, voor extra bescherming. De grote kap had niet alleen tot voordeel dat deze meer bescherming bood, maar zorgde ook voor een betere verspreiding van het licht en bovendien voorkwamen ze dat arbeiders verblind werden tijdens het uitvoeren van hun werk. Dat maakte ze voor die tijd echt ideaal. Met de opkomst van de tl-verlichting veranderde dit natuurlijk sterk, dit bleek immers voordeliger te zijn en het zorgde ook voor een meer gelijkmatige verdeling van de verlichting. Nu is zelfs dat al weer achterhaalt en heeft de LED verlichting de toekomst. Industriële hanglampen zullen in fabriekshallen dan ook niet meer aangetroffen worden.

Industriële hanglampen voor uw woning

In de fabrieken mogen de industriële hanglampen dan verdwenen zijn, in de interieurs van woningen zijn ze bezig aan een gestage opmars. Ze passen namelijk uitstekend in een modern interieur en zijn daardoor weer helemaal trendy. Juist het ruwe en stoere spreekt mensen nu enorm aan en dat is precies wat industriële hanglampen te bieden hebben. Van het begin af aan zijn ze eigenlijk altijd al grof en groot geweest en ze werden voor de stevigheid altijd gemaakt van staal en aluminium. De combinatie van deze twee verschillende metalen, de stoere vormen en het gebruik van grote schroeven en duidelijk zichtbare scharnieren geven ook de hedendaagse industriële hanglampen nog steeds hun stoere uiterlijk en robuuste uitstraling. Wat wel veranderd is, is dat de kleur waarin ze uitgevoerd zijn meer verscheidenheid kent. Natuurlijk zijn nog steeds de klassieke aluminium kleuren verkrijgbaar, maar ook zijn er geverfde varianten in bijvoorbeeld wit of zwart. Dit geeft de lamp meteen weer een heel andere stijl. Industriële hanglampen zijn echt een aanwinst voor menig interieur. Hang deze bijvoorbeeld eens in uw woonkeuken, boven uw kookeiland of eettafel. Of gebruik het in de hal als eyecatcher. Eigenlijk passen ze gewoon in iedere ruimte wel en bovendien komen ze ook in heel veel verschillende stijlen goed tot hun recht. Of u nu gaat voor strak en modern of juist voor meer klassiek of brocante, ze voegen altijd iets toe aan de inrichting van uw woning. Door hun formaat zullen ze altijd opvallen en dat maakt ze tot echte eyecatchers, in plaats van simpele verlichting. Industriële hanglampen bewijzen dat een goed ontwerp ook eeuwen later nog bij de tijd kan zijn en dat het ook dan goed te combineren is met juist de meest moderne producten.

Veel keus bij LichtXpert

Lijkt het u ook mooi om industriële hanglampen in uw woning te hebben hangen? Dan vraagt u zich nu waarschijnlijk af waar u deze nu het best kunt gaan kopen. De mooiste ontwerpen op dit gebied vindt u bij LichtXpert. Zoals de naam al aangeeft, is deze zaak expert op het gebied van verlichting. Dit betekent dat u bij hen een zeer ruim assortiment vindt en daarin hebben zij ruimte gemaakt voor een grote collectie industriële hanglampen. U vindt deze bij hen in verschillende uitvoeringen, formaten en kleuren, waardoor u altijd een variant kunt vinden die helemaal bij u past. Naast industriële hanglampen bieden zij bovendien ook een ruime keus aan wandlampen en vloerlampen in deze stijl. Natuurlijk werden deze vroeger niet gemaakt, dit zou alleen meer in de weg staan, maar dat neemt niet weg dat ze zeker een goede toevoeging aan uw interieur kunnen zijn en ze combineren natuurlijk perfect met de industriële hanglampen die u bij hen kunt kopen. Bij LichtXpert vindt u uiteraard ook lampen die niet in een industriële stijl uitgevoerd zijn. Bij hen vindt u verschillende stijlen:

  • spotjes
  • hangende lampen
  • plafondlampen
  • staande lampen
  • wandlampen

Doordat zij een groot assortiment hebben, hebben zij echt voor ieder interieur, voor iedere smaak en iedere stijl wel geschikte verlichting in hun collectie. Een groot voordeel is bovendien dat u bij hen op twee verschillende manieren kunt winkelen. U kunt natuurlijk online uw aankopen doen, maar als u liever de lamp van uw voorkeur eerst in het echt ziet is dat ook mogelijk. Zij beschikken namelijk over een showroom in Veenendaal waar hun collectie ook te bewonderen is. Voor industriële hanglampen en voor alle andere soorten verlichting die u maar kunt bedenken, bent u bij LichtXpert dus helemaal aan het juiste adres.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn