Inca trail boeken voor je vakantie

Wil jij een onvergetelijke ervaring hebben? Dan moet je zeker eens de inca trail boeken! Veel mensen zal wel bekend zijn dat dit een belangrijke route is die in Peru is gelegen en die uitkomt bij de ruïnes van Machu Picchu. Er zijn twee redenen om deze tocht te maken. De eerste is dat de bergtocht zelf gewoon ontzettend de moeite waard is. Je hebt onderweg schitterende uitzichten om van te genieten. De tweede reden is het bezoeken van de ruïnestad. Je hebt hier een prachtig uitzicht en de oude gebouwen spreken tot de verbeelding. Wil jij hier ook een keer naar toe? Vergeet dan niet dat je al vroeg de inca trail boeken moet. In het verleden maakte het niet zoveel uit wanneer je dit deed, maar sinds de regering strenge eisen heeft gesteld met betrekking tot het aantal bezoekers per dag, moet je er echt vroeg bij zijn. Dat heeft ook deels te maken met het feit dat steeds meer mensen inzien hoe mooi Peru is als vakantieland en hoe mooi deze trektocht is. Er zijn dus steeds meer mensen die de inca trail boeken willen, terwijl er niet zoveel tegelijk hem mogen lopen. Dat betekent dat je op tijd je boeking moet plaatsen!

Op tijd inca trail boeken en andere aandachtspunten

Hoe ver van tevoren moet jij je inca trail boeken? Dat is een beetje afhankelijk van het moment in het jaar waarop jij deze wilt lopen. Ben jij in de periode van mei tot september in het land, dan zit je midden in het hoogseizoen en voor die periode is het raadzaam om de boeking vier tot zes maanden van tevoren te plaatsen. Wil jij de inca trail boeken voor het laagseizoen, dan is drie maand voor tijd voldoende. Op tijd je boeking plaatsen is dus van belang, maar zijn er nog meer zaken waar je aan denken moet? Jazeker, zo is de tocht eigenlijk alleen geschikt voor mensen die een goede conditie hebben. Afhankelijk van de variant die je geboekt hebt, moet je twee tot vier dagen lopen in bergachtig gebied. Dit vraagt nogal wat van je lichaam, dus een goede conditie is echt noodzakelijk. Een ander punt van aandacht is dat het raadzaam is om eerst twee dagen door te brengen in een plaats die wat hoger gelegen is. Dit geeft je de kans om te wennen aan de ijlere lucht die je op grote hoogte hebt en zo voorkom je dat je hoogteziekte krijgt tijdens de trektocht. Hoogteziekte zou natuurlijk zonde zijn, dan was de inca trail boeken helemaal voor niets!

Boek via ToPeru

Natuurlijk zul jij zelden alleen maar een inca trail boeken, je gaat natuurlijk niet alleen hiervoor helemaal naar Peru toe. Je wilt meer van het land zien dan alleen dit. Dat kan uitstekend met de reizen van ToPeru. Je kunt bij hen kiezen uit zes kant en klare rondreizen, maar je kunt ook met behulp van losse bouwstenen je eigen reis samenstellen. De inca trail boeken is een van deze bouwstenen, andere bouwstenen zijn bijvoorbeeld:

  • trekking door de Colca Canyon
  • bezoek aan het nationale park van Manu
  • het Titicacameer en de eilanden
  • rust en ontspanning op een magische plek

En dan zijn er nog verschillende andere bouwstenen waar jij uit kunt kiezen. Zo kun jij zelf een reis samenstellen die alles heeft wat jij in een vakantie zoekt! Of je nu dus de inca trail boeken wilt of een andere soort reis naar Peru wilt maken, via ToPeru boek jij altijd een fantastische vakantie!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn