Liever niet meer roken? Stap dan over op de e sigaret

Als je ooit bent begonnen met roken, dan ben je daar nu waarschijnlijk niet al te blij meer mee. Misschien was je nieuwsgierig en wilde je het uitproberen, misschien rookten je vrienden ook allemaal of wellicht was het een daad van rebellie tegen je ouders. Wat je motief ook was, het was een keuze op een bepaald moment in je leven waar je nu nog altijd last van hebt. Op den duur word je ouder en wijzer en naarmate je ouder wordt, begin je je ook meer te bekommeren om je gezondheid. Op dat moment zou je dus moeten stoppen met roken, maar het probleem is uiteraard dat stoppen een stuk lastiger is dan beginnen. Je kunt volledig onbewust en zelfs zonder sterke motivatie uit jezelf een eerste sigaretje opsteken. Je kucht een beetje en je vindt het ook niet bepaald lekker, maar het is nieuw en het heeft natuurlijk wel wat wanneer je zo’n wolk uit kunt blazen. Maar als je wilt stoppen, dan is het uiteraard een heel ander verhaal. Je kunt niet zomaar op een dag half bewust besluiten om opeens geen sigaret meer op te steken, want je lichaam zal vrij snel in opstand komen. Als je ooit hebt besloten om te roken, dan was dit niet echt een bewust besluit. Je dacht niet opeens ‘nu ga ik roken!’. Het is meer iets wat er langzaam in sluipt door af en toe en sigaret op te steken tijdens sociale activiteiten en op een gegeven moment rook je omdat je die behoefte voelt. Je doet het dan ook niet meer alleen tijdens gelegenheden en je rookt dan ook wanneer je alleen bent. Stoppen daarentegen is een bewuste keuze. Het is ook niet zo dat je opeens merkt dat je minder rookt. Stoppen is hard werken en daar kun je dus wel wat hulp bij gebruiken. Kies daarom liever voor een hulmiddel in de vorm van een e sigaret. Deze helpt je door de overgangsfase heen, zodat je het stoppen ook echt vol kunt houden. Stoppen met roken is namelijk een proces en duurt vaak een hele poos, zo niet je hele leven lang. Dus om dat zonder hulpmiddelen voor elkaar te boksen is niet eenvoudig. Kies er daarom liever voor om over te stappen op de e sigaret. Als je dat doet, dan kun je als het ware blijven roken en je voorziet je lichaam van nicotine. De opstand van het lichaam is dan afwezig of in ieder geval minder intens. Maar het voordeel is dat je dankzij de e sigaret dus niet meer al die schadelijke stoffen van de tabakssigaret binnen krijgt. Als roker vergiftig je jezelf op een hele regulier basis en met een e sigaret kun je die vergiftiging vrijwel volledig reduceren.

Wat heb ik nodig voor een e sigaret?

Als je een e sigaret koopt, dan heb je het volgende nodig:

  • Een coil
  • Een batterij
  • De e liquid
  • Een e sigaret

De e liquid is als het ware de brandstof en dit moet je dan ook constant weer bijvullen. Een e sigaret is in principe een eenmalige aankoop. Voor meer informatie over de verschillende soorten kun je terecht op de website van e-liquidwinkel.nl. Uiteraard kun je ook op deze site terecht als je e liquids wilt kopen.

Kijk voor meer informatie op de site van e-liquidwinkel.nl

Mocht je meer willen weten over de gezondheidsrisico’s of de voor- en nadelen van elektronisch roken, dan kun je altijd even een kijkje nemen op de site. Tevens kun je ook bellen met een medewerker van de Helpdesk.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn