Nieuwe hobby: drank stoken

De afgelopen jaren heb ik veel nieuwe hobby’s uitgeprobeerd. Wat nieuwe activiteiten betreft ben ik vrij impulsief en ik sta open voor het aangaan van nieuwe uitdagingen. Dit doe ik niet alleen maar samen met een vriendin. Zij staat er namelijk hetzelfde in en wil ook altijd actief bezig zijn. We hebben ooit een naaicursus gedaan zodat we onze eigen kleding kunnen maken. We doen een veganistische kookcursus en hebben een eigen Instagram profiel waarop we onze recepten delen. Een tijd geleden hoorde we van een paar vrienden dat ze iedere week samen komen om drank te stoken. Ze maken eigen whisky, bier en een sterke drank Moonshine. Ik had daar nog nooit van gehoord, maar blijkbaar is dat hip bij mensen die hun eigen drank stoken. Hun hobby is inmiddels uitgegroeid tot een succes. Ze hebben de drank een eigen smaak en naam gegeven en verkopen deze nu op festivals en zelfs in de plaatselijke slijterij. Ik en mijn vriendin werden natuurlijk helemaal enthousiast toen we dit hoorde en gingen eens naar een whisky festival waar ze aan meededen. Er stonden voornamelijk mannen achter de bar en dat vonden wij heel cliché. Wij wisten dat wij dit ook wel konden en vonden dat er best wat meer whisky gebrouwen mocht worden die goed zou passen bij de smaak van de vrouw. Of om gewoon alleen al te laten zien dat het ook een lekker drankje voor vrouwen kan zijn. Op dat festival besloten wij om onze eigen drank te gaan stoken.

Drank stoken: waar begin je?

Omdat we zo enthousiast waren, wilde we zo snel mogelijk aan de slag met onze nieuwe hobby drank stoken. Maar we hadden natuurlijk nog geen idee waar we moesten beginnen. Dus op internet gingen we op zoek naar de materialen die we nodig hadden om gewoon ergens te starten. We zagen dat we een stookketel nodig hadden en dat we deze ook zelf met een theeketel of oude boiler konden bouwen. Maar dat ging ons toch iets te ver. Op internet vonden we de website Drankstoken.nl. Op deze website zagen we een whisky stookketel voor €325,-. Dit was een mooie prijs vergeleken met stookketels op andere websites. Het was alleen wel even een investering. Maar we waren er zo van overtuigd dat we drank wilde stoken. We waren allebei dol op whisky en wisten zeker dat we een gat in de markt gevonden hadden door ons op vrouwen te richten. Dus we besloten om ieder de helft te betalen en de stookketel aan te schaffen, dan hadden we immers meteen een goede basis. Daarnaast hebben we nog het volgende aangeschaft:

  • Alcoholmeter;
  • Turbogist;
  • Whiskeymout;
  • Vergistingsvat.

De alcoholmeter en turbogist hebben we ook aangeschaft via de webshop van Drankstoken.nl. Mijn vader had nog een vergistingsvat liggen. Een week later was alles geleverd en konden we onze eerste ervaring opdoen met het stoken van drank.

Eerste eigen whisky gemaakt

Met een goede gebruiksaanwijzing en uitgebreide informatie over drank stoken hebben we onze eerste whisky gemaakt. Met de whisky stookketel die we hadden aangeschaft ging dat ons gemakkelijk af. Na een paar weken konden we er al van proeven, we hadden er namelijk wat houtsnippers in gedaan voor de smaak. Het smaakte best goed en we waren ontzettend blij dat het ons gelukt was. Nu zijn we aan het experimenteren met verschillende kruiden en smaakjes om er een vrouwelijke twist aan te geven. We hopen dat we over een paar jaar tussen de mannen op het whisky festival staan.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn