Ontdek of je een gezond gewicht hebt via BMI berekenen

Als je in de spiegel kijkt en je lichaam aanschouwt, dan ben je wellicht niet helemaal tevreden. Wellicht heb je her en der een paar vetrolletjes of een te duidelijk zichtbaar buikje. Dat is vervelend, maar niet direct een drama. Het is in ieder geval fijn om te weten of je gewicht binnen de gezonde marges valt en dat doe je door je BMI te berekenen via berekenen.nl. BMI staat voor Body Mass Index. Het is immers niet voldoende om puur en alleen naar je gewicht te kijken. 90 kilo is voor de 1 een gezond gewicht, terwijl een ander veel te zwaar is bij 90 kilo. Het maakt nogal een verschil als je 2 meter lang bent en 90 kilo weegt of als je 1 meter en 60 cm meter bent en 90 kilo weegt. Als je 90 kilo verspreidt over een man van 2 meter, dan eindig je met een spriet van een kerel. Dat is niet meer dan logisch natuurlijk. Je kunt dan ook niet zonder meer stellen dat een x aantal kilo’s te weinig of teveel is. Als een meisje net 50 kilo weegt, dan is er geen sprake van ondergewicht als ze pas 14 jaar is. Ze is immers nog groeiende en vaak zie je ook dat tieners vrij vlot groeien en een periode wat slanker zijn, omdat het lichaam zich moet aanpassen aan de groeispurt. Maar als de dame in kwestie op haar dertigste nog steeds 50 kilo weegt en ze is ook nog eens een degelijke 1 meter 80 lang, dan is er wel degelijke sprake van ondergewicht. Om voor jezelf na te gaan of je binnen de parameters valt van een gezonde verhouding tussen gewicht en lengte, kun je dus je BMI berekenen.

Snel je BMI berekenen via berekenen.nl

BMI berekenen is een simpele methode om te ontdekken of het aantal kilo’s van je lichaam in lijn is met de lengte van je lijf. Let er wel op dat dit alleen iets zegt over de verhouding tussen lengte en gewicht via een gemiddelde. Door een BMI te berekenen kun je dus niet zonder meer stellen dat je een gezond leven leidt. Je weet immers niet of je lichaam van binnen ook gezond is of dat je een gezonde levensstijl hanteert. Iemand die qua BMI goed scoort en als het ware op de ‘sweet spot’ zit, die kan tegelijkertijd heel ongezond leven door overmatig alcohol gebruik, roken, niet sporten en verkeerde voeding.

BMI is altijd een indicatie en nooit absoluut

De BMI zegt dus alleen iets over de verhouding tussen gewicht en lente. Daarnaast is het niet altijd een goede optie om je BMI te berekenen. Een bodybuilder bijvoorbeeld heeft vaak een BMI die overgewicht aangeeft. Dat komt omdat een bodybuilder over spieren beschikt en deze zijn zwaar en doen de balans dus doorslaan naar overgewicht. Als je je BMI wilt berekenen, dan kan dat via de site. Je hoeft hiervoor alleen maar even de volgende 4 gegevens in te vullen: 

  • Je geslacht
  • Je gewicht 
  • Je Lengte 
  • Je leeftijd
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn