SEO teksten schrijven

Als jij beter gevonden wilt worden in Google of andere zoekmachines, dan is SEO teksten schrijven een van de zaken die je hiervoor kunt ondernemen. Er zijn verschillende manieren om hoger in de zoekresultaten te komen, denk dan aan:

  • linkbuilding
  • de navigatie van jouw site verbeteren
  • de opmaak van de pagina veranderen

Maar je moet het belang van wat op je webpagina geschreven staat zeker niet onderschatten! Bij het beoordelen van jouw website nemen zoekmachines als Google een aantal punten mee en de tekst is daar één van. Daarom is SEO teksten schrijven dus van belang! Maar het is ook van belang dat bezoekers snel die informatie kunnen vinden waar zij naar op zoek zijn. Kunnen ze dit niet, dan zullen ze al snel afhaken en naar de site van een van jouw concurrenten gaan. Als je iets verkoopt, moet ook gemakkelijk te vinden zijn wat de kosten zijn, welke verzendkosten er overheen komen en wat de retourregeling is. Dit zijn allemaal zaken die bezoekers gemakkelijk willen kunnen vinden. Om dit te verbeteren kun je de navigatie veranderen, maar ook de indeling of de opmaak van jouw webpagina, zodat mensen sneller op de juiste plek terechtkomen. En je kunt SEO teksten schrijven!

Belang van SEO teksten schrijven

Waarom is het nu belangrijk om je bezig te houden met SEO teksten schrijven? En wat houdt dit precies in? Deze afkorting betekent search engine optimalization, dus zoekmachine optimalisatie. Het houdt dus eigenlijk in dat je iedere tekst zo schrijft dat deze zo goed mogelijk door zoekmachines opgepakt wordt. Daarbij is het bijvoorbeeld van belang dat je de juiste keywords gebruikt. Wil jij bijvoorbeeld graag gevonden worden op ‘houten tafels’, dan zul je er ook voor moeten zorgen dat deze woordcombinatie een bepaald aantal keer in je tekst voorkomt. Dat is dus een van de zaken waar je bij SEO teksten schrijven op moet letten. Ook de lengte van het geheel speelt een rol, het aantal woorden. Net als de indeling in paragrafen en de tussenkoppen die gebruikt worden. Met dit alles in het achterhoofd, wordt er soms op een heel krampachtige manier omgegaan met de tekstuele invulling van websites. Maar ook dat moet je zien te voorkomen, het moet immers voor jouw bezoekers ook een prettige en nuttige tekst zijn om te lezen. Er komt dus wel wat kijken bij SEO teksten schrijven!

Doelgroep

Zo is het bijvoorbeeld van belang om je doelgroep goed in het oog te houden als je SEO teksten schrijven gaat. Denk bijvoorbeeld aan de juiste aanspreekvorm, kies je voor ‘je’ of ‘u’? Dat is natuurlijk van belang bij hoe je overkomt op de lezers. Zo zijn er heel veel verschillende punten om op te letten en dat kan het lastig maken om zelf hiermee aan de slag te gaan. Je hebt zelf immers geen ervaring hiermee en je weet niet hoe je dit op een goede manier op moet pakken. Het is dan ook geen gek idee om een specialist op het gebied van SEO teksten schrijven hiervoor in te schakelen, dan weet je zeker dat het goed komt! Dergelijke professionals houden zich hier iedere dag mee bezig en weten dan ook precies waar een goede tekst voor zoekmachine optimalisatie aan moet voldoen. Op die manier weet je zeker dat je goede content krijgt voor jouw website en dat jouw ranking in de zoekresultaten zal verbeteren. Zelf aan de slag gaan met SEO teksten schrijven is dus niet noodzakelijk, je kunt dit ook uitbesteden. Heb jij hier hulp bij nodig, dan moet je eens een kijkje nemen op yvonnerengers.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn