Vakkundige ongediertebestrijding

Wij hebben vorige week de ongediertebestrijding laten komen, omdat we een probleem hadden met dieren onder ons dak. We hebben wel vaker last van ongedierte gehad, waarbij muizen en vogels zich met name via de spouwmuur een weg naar binnen banen en dan met een heel familie intrek nemen op plekken waar wij ze niet willen hebben. Dit keer bleek echter dat we specialistische ongediertebestrijding nodig hadden, want we hadden last van vleermuizen. Hier kwamen we achter doordat we op een avond in bed lagen en steeds gerommel op het dak hoorde. Het klonk zelfs meer alsof het in het dak zat en het geluid konden we niet direct thuis brengen. Het waren volgens ons geen vogels of muizen, dus hebben we op beestjeskwijt.nl gekeken wat het dan zou kunnen zijn. Dit bleek toch nog best wel een aantal dieren te kunnen zijn en toen hebben we maar direct het nummer gebeld dat op Beestjes Kwijt staat vermeld. Hiermee konden we al snel een ongediertebestrijding in de buurt vinden en aan hen hebben we het probleem voorgelegd. Zij waren als eerste tot de conclusie gekomen dat het wel eens om vleermuizen zou kunnen gaan en dat maakt ongediertebestrijding tot een extra specialistisch klusje.

Ongediertebestrijding met respect voor de dieren

We hebben al eerder contact opgenomen met ongediertebestrijding via Beestjes Kwijt en onze ervaringen zijn altijd goed.

  • Er is altijd snel iemand ter plaatse
  • Het zijn altijd vakkundig geschoolde mensen
  • Je hebt altijd te maken met een lokale bestrijder
  • De prijzen zijn betaalbaar

Dit was echter de eerste keer dat we met ongediertebestrijding te maken kregen van een dier dat in Nederland een beschermde status heeft. Het is dus heel belangrijk om volgens de wettelijke regels te werken en ervoor te zorgen dat dit ongedierte uit ons huis verwijdert wordt, zonder schade aan te brengen aan de vleermuizen. Ook moesten we ervoor zorgen dat de vleermuizen hun weg terug naar ons dak niet meer zouden vinden. De ongediertebestrijding die wij hebben ingeschakeld heeft eerder met dit probleem te maken gehad en weet hoe je aan alle regels moet voldoen bij het bestrijden van ongedierte als vleermuizen. Het is een specialistische manier van werken en vergt enig geduld en vakmanschap, maar dan ben je wel verzekerd van de juiste behandeling van het probleem. Dat hebben wij er graag voor over. Op zich hebben we niet heel veel last van de vleermuizen gehad, ze hebben wat lawaai gemaakt, maar daar bleef het ook bij. Toch vertelde de ongediertebestrijding ons dat vleermuizen de nare eigenschap hebben om hun uitwerpselen in hun woonplaats te verspreiden. Dit zou op den duur enorme stankoverlast kunnen veroorzaken en omdat veel mensen de geur niet herkennen als die van vleermuizenontlasting, wordt vaak eerder gedacht aan andere problemen, zoals een defecte afvoer. Dit brengt vaak hoge kosten met zich mee en daarom is het maar goed dat we nu de ongediertebestrijding al over de vloer hebben. Hiermee pakken we het probleem direct aan en kunnen we gelijk preventief maatregelen nemen dat het bij een eenmalig probleem blijft.

Preventief bestrijden van ongedierte

Nadat de ongediertebestrijding heel vakkundig zijn werk heeft gedaan, waren we er al van verzekerd dat de vleermuizen hun onderkomen elders zouden vinden. Omdat we die beestjes toch een beetje wilde helpen, hebben we daarom vooraf een paar vleermuiskasten aangeschaft en die aan een paar bomen bevestigd in het parkje tegenover ons huis. Vleermuizen bestrijden in de zomer namelijk wel insecten, dus het is handig om ze in de buurt te houden. Preventief zijn alle ingangen onder het dak afgesloten voor ongedierte, zodat er geen vleermuizen of vogels meer in kunnen. Wij zijn erg tevreden met deze oplossing.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn