Wordt u verdacht van een misdrijf? Neem dan een advocaat strafrecht

In Nederland is in het geheel van rechtsregels, ook wel het strafrecht genoemd, vastgelegd welk gedrag als waardig en welk gedrag als strafwaardig wordt geacht. Daarbij is ook vastgesteld welke consequenties en straffen aan het overtreden van de regels zijn verbonden. Wanneer iemand dus de regels overtreedt, dan pleegt hij of zij een strafbaar feit. Dit laatste kan betrekking hebben op een aantal uitlopende overtredingen en misdrijven zoals:

  • Een verkeersovertreding, zoals door rood licht rijden;
  • Wildplassen;
  • Diefstal;
  • Een gewelddadig incident, zoals mishandeling of seksueel misbruik;
  • Of economische delicten.

De officier van justitie beslist of de strafzaak waarin iemand verdachte is, wordt voorgelegd aan de rechter. De strafrechter zal vervolgens moeten beoordelen of iemand daadwerkelijk een strafbaar feit heeft gepleegd en, zo ja, welke consequenties hieraan volgen. In Nederland geldt wel dat een verdachte alleen veroordeeld kan worden voor een volgens de wet strafbaar feit. Verder is een verdachte onschuldig totdat het tegendeel bewezen is. Een verdachte is dus nog geen dader. Wanneer u een verdachte bent van een strafbaar feit, is het van belang dat u een advocaat strafrecht neemt. Een advocaat strafrecht behartigt uw belangen. Hierbij kiest hij of zij de strategie uit die het beste bij uw verdediging past. U moet zelf de kosten voor een advocaat strafrecht betalen, maar het is mogelijk dat u hierin een tegemoetkoming in de kosten krijgt.

Een advocaat strafrecht is er ook voor slachtoffers van een misdrijf

Een advocaat strafrecht is niet alleen bedoeld voor mensen die zelf een misdrijf hebben begaan. Deze advocaat kan namelijk ook mensen helpen die het slachtoffer zijn van een misdrijf. In deze gevallen zal de advocaat strafrecht het slachtoffer bijstaan in het verzoek om een schadevergoeding voor de geleden schade. Op deze manier voegt u zich als slachtoffer in het strafproces dat tegen de verdachte wordt gehouden. Wanneer de rechter zijn uitspraak doet tijdens de zitting tegen de verdachte zal hij ook een uitspraak doen over of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding. Letselschade kan hierbij ook worden vergoed. Dit is de fysieke en mentale schade die u kunt overhouden aan een misdrijf, zoals toegebracht letsel door mishandeling of verkrachting. Als u slachtoffer bent van een ernstig misdrijf mag u verder altijd een verklaring afleggen in de rechtszaak. Dit geldt ook voor de nabestaanden van een slachtoffer. Een advocaat strafrecht zal u hierbij ondersteunen. Indien u slachtoffer bent van ernstige misdrijven is de rechtsbijstand van een advocaat strafrecht gratis.

Vind de specialist die bij u past

Behalve een advocaat strafrecht zijn er ook genoeg andere gespecialiseerde advocaten te vinden die u kunnen helpen bij uiteenlopende zaken. Bij Advocatenkantoor WS Advocaten Amsterdam bent u hiervoor aan het juiste adres. De zeer ervaren advocaten van WS Advocaten Amsterdam hebben een grote expertise in hun vakgebied en zijn bekend met de wet- en regelgeving van Nederland. Het advocatenkantoor is gedreven en zet zich in voor het leveren van kwalitatief hoogwaardig juridisch advies en service aan haar cliënten. Zo hebben ze een advocaat ondernemingsrecht en vennootschapsrecht die gespecialiseerd is in alle rechtsvormen die een organisatie aangaat. U kunt hierover meer lezen op https://wsadvocaten.nl/advocaat-ondernemingsrecht-amsterdam/. Behalve in ondernemingsrecht is Advocatenkantoor WS Advocaten Amsterdam ook gespecialiseerd in een groot aantal andere vakgebieden zoals arbeidsrecht en ontslagrecht, huurrecht en de rechten rondom een echtscheiding. Op de site van Advocatenkantoor WS Advocaten Amsterdam kunt u meer lezen over de verschillende specialisaties. Bent u op dit moment op zoek naar een advocaat die u adviseert en bijstaat? Neem dan contact op met WS Advocaten Amsterdam en informeer naar de mogelijkheden. Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn